Investorer, der ønsker at vælge undervurderet bestande skal se nøje på udbytte. For én ting, falder udbytte penge lige ind i din lomme. Din aktiekursen behøver ikke at stige for at opnå en fortjeneste. En anden ting er, at kun selskab, der har ekstra penge vil give udbytte. Dette kræver dem til at være meget rentable. Investering i rentable virksomheder vil avle succes, hvis investorer køber dem til den rigtige pris. Endelig, når indledt, forvaltning vil kæmpe sit bedste ikke at afskaffe dens udbytte. Sag i punkt var Schering Plough Corp. (SGP). Det plettede $ 0,22 udbytte pr. aktie, mens det ikke har været rentabel i 2003.
En endelige allure er muligheden for formueforøgelse. En masse gange, virksomheder med en høj udbytteprocent, har en lavere værdiansættelse end andre. For eksempel, tilbyder nogle virksomheder et udbytte udbytte så højt som 6%, hvilket er højere end afkastet af treasury bond. Et sådant selskab er Flagstar Bancorp (FBC) med 6,1% udbytteprocent. Fælles lager giver $ 1 i udbytte, mens dens indtjening per aktie forventes for at blive $ 1,70 i 2005. Erhvervsevne var så højt som $ 4,00 pr. aktie i 2003. Antage at FBC kan tjene $ 1,70 pr. aktie for evigt, så aktiekursen kan stige til over aktuelle pris på $ 16.50.
Når det er sagt, bør investorer være forsigtig med udbytte fælde. Nogle virksomheder kan skære fremtidige udbytte på grund af forværrede tilstand af deres økonomistyring. Derfor er det ekstremt vigtigt at forudsige dagsværdien af fælles lager før investere i dem er. Udbytte er bare en del af ligningen. Sag var den tidligere AT & T Corp. (tidligere handlede med symbolet T). Det plejede at være værdsat nord for 100 milliarder dollars og var at give ordentlige udbytte. Nu, det er faldet til mindre end $ 20 milliarder, mens udbyttet også er blevet skåret.
Her er flere udbytte betalere, der måske spike din interesse:
SBC, Bellsouth og Verizon meddelelser. De er alle i sektorerne telekommunikation og tilbyde udbytteprocent på 4,4 til 5,4%. Aktiekursen har går ingen steder for det seneste år på grund af investor skepsis af konkurrenter undergraver deres dominans i telekommunikation marked.
Pfizer, Bristol Myers Squibb og Merck. Den farmaceutiske sektor har været voldsramte i de seneste år. Mercks juridiske problem med Vioxx skaber også negative følelser mod denne sektor. Disse tre virksomheder har en udbytteprocent på mellem 3 til 5,6%.
Bank of America, Citicorp og Washington Mutual. I banksektoren har været kendt for at give generøse udbytte. I øjeblikket, er de alle har en udbytteprocent på mellem 3,90 og 4,8%. Men med federal reserve stadig i stramning tilstand, jeg føler, at banken lagre kan købes på et endnu billigere pris engang i fremtiden.